Over HHC-Hardenberg

De voetbalvereniging HHC is ontstaan uit een fusie tussen de s.v. Heemse en de Hardenbergse Voetbal Club. Deze fusie was een feit op 1 juni 1954.

In de beginfase werd er gespeeld op "De Marsch", de huidige zonneweide van het zwembad in Hardenberg. Op dit veld werd jaarlijks het traditionele Paastoernooi gehouden, waarbij regelmatig top-clubs uit het toenmalige amateurvoetbal werden uitgenodigd. Smaakmakende namen van toen waren o.a. Spakenburg en IJsselmeervogels.

Met wisselend succes werd er tot juni 1970 gespeeld op "De Marsch", toen ging de club verhuizen naar Heemse. Vanaf dat moment wordt er gebruik gemaakt van het prachtige sportpark "De Boshoek". Het ging HHC voor de wind, wat betreft ledenaantal, zodat het aantal velden moest worden uitgebreid. In het seizoen 1964/1965 werd HHC kampioen van de 4de Klasse K.N.V.B., waardoor HHC promoveerde naar de 3e Klasse.

In deze klasse heeft HHC 10 jaar gespeeld, want in het seizoen 1975/1976 werd het kampioenschap in de 3e Klasse Oost gevierd en is men gepromoveerd naar de 2e Klasse. Tot en met het seizoen 1990/1991 heeft HHC in deze klasse gespeeld. Na de degradatie in 1991 heeft HHC sportief gezien twee moeilijke jaren gehad. Mede hierdoor heeft het bestuur besloten de voetbalvereniging HHC een nieuwe impuls te geven, o.a. door de oprichting van de Ondernemersclub HHC per 1 juni 1993.

Door het ontstaan van de hoofdklasse is HHC teruggekomen in de 2e klasse. In het seizoen 2003/2004 promoveerde HHC naar de hoofdklasse. Reeds in het derde seizoen (2006/2007) werd HHC kampioen van de hoofdklasse. Een kampioenschap dat in het vierde seizoen (2007/2008) werd geprolongeerd. Na het seizoen 2009-2010 werd de topklasse geïntroduceerd. Via een spannende nacompetitie promoveerde ook HHC naar de hoogst haalbare amateurafdeling van de KNVB.

Faciliteiten

Voetbalvereniging HHC biedt de leden van de Stichting Ondernemers Club HHC de volgende faciliteiten:

  • naamsvermelding op het sponsortableau bij Sportpark "De Boshoek"
  • gratis toegang bij alle beker-/competitiewedstrijden (thuis) van HHC
  • introductiemogelijkheid voor twee genodigden per thuiswedstrijd met ontvangst in de OCH ruimte
  • gratis koppeling van uw website aan website OCH-Hardenberg
Toekomst

Het is dan ook verheugend om vast te stellen dat de Stichting OCH geen "ééndagsvlieg" is, maar dat mede gezien de aanmeldingen en het enthousiasme tijdens de activiteiten de toekomst met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. De doelstelling van HHC is hierbij duidelijk: HHC wil er alles aan doen om in de top van het amateurvoetbal te blijven.

Het spelen in de topklasse brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. De aandacht van de pers neemt een enorme vlucht. Dit is mede aantrekkelijk voor de sponsoren van HHC, die hierdoor eveneens meer aandacht krijgen. Tevens zal de publieke belangstelling een groei doormaken. Inmiddels heeft de vereniging ruime 1800 leden en komt in de diverse competities uit.